LIVE TEXT | Război în Ucraina. Contraofensiva ucraineană în regiunea Herson poate dura câteva luni

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Contraofensiva ucraineană în regiunea Herson poate dura câteva luni

Forțele Armate ale Ucrainei au preluat controlul total din punctul de vedere al acoperirii cu foc asupra tuturor rutelor logistice ale ocupanților din regiunea Herson. Au loc bătălii de poziție.

Contraofensiva în Herson. Foto: Twitter

UPDATE 05.55 Așteptați până în primăvara anului 2023: generalul a vorbit despre eliberarea Crimeei și rachetele ATACMS

Nu merită să ne așteptăm că țările europene și SUA vor ajuta Ucraina să elibereze Crimeea ocupată temporar de Rusia în viitorul apropiat, consideră fostul șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul locotenent Ihor Romanenko, care și-a exprimat această opinie într-un interviu acordat „Obozrevatel ”.

Aceste declarații (ale partenerilor despre Crimeea) se rezumă la faptul că ei recunosc că Crimeea este Ucraina și, din moment ce este așa, puteți lupta pentru ea în măsura în care vă permit capabilitățile. Acest lucru este susținut și de Statele Unite. Dar dacă te uiți dacă este posibil cu armele furnizate de ei să întreprinzi acțiuni adecvate - nu. Poziția lor este următoarea: ai propriile tale arme? Luptă, noi nu obiectăm, Crimeea este a ta. Dar în ceea ce privește armele de la noi, așteptați până în primăvara anului viitor”, a menționat el.

În același timp, generalul a comentat și cel mai recent pachet de ajutor militar din partea Statelor Unite, sugerând prezența rachetelor ATACMS cu rază lungă de acțiune în el:

Americanii au declarat că vor trimite o tranșă de 3 miliarde, în special pentru apărare aeriană, artilerie, muniție, mulțumesc mult. Dar în explicație s-a spus că pentru anumite tipuri de echipamente, această plată este planificată cu ani în urmă. Adică, nu este un ajutor concentrat, nu este un ajutor de urgență. În ceea ce privește astfel de arme, cum ar fi Switchblade, ni se acordă doar zece. Aceasta este o zi de operațiuni de luptă. Nu sunt listate HIMARS, nici MLRS. Rachete pentru HIMARS cu o rază de până la la 300 de kilometri, ATACMS, până la 20 de unităţi. Totuşi, se spune că luptăm eficient şi pe acele proiectile care au o rază de acţiune de până la 80 de kilometri."

Pe 8 septembrie se va ști dacă SUA vor furniza Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS, cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri.

UPDATE 00.24 Un incendiu forestier care a început în regiunea Sumi din cauza bombardamentelor s-a extins pe teritoriul Federației Ruse

Un incendiu forestier care a început ieri în regiunea Sumy din cauza bombardamentelor ruse s-a extins pe teritoriul Rusiei, a anunțat pe Facebook șeful Administrației Militare Regionale Sumi, Dmytro Zhivytskyi. El a remarcat că în timpul zilei au avut loc trei bombardamente inamice pe diferite teritorii ale regiunii Krasnopil - rușii au tras cincizeci de proiectile de mortiere și obuze. În urma unuia dintre aceste bombardamente, pădurea a luat foc.

"Totuși, nu s-a putut stinge incendiul, deoarece ardea chiar la "0" și exista un mare risc pentru salvatori. Aceeași natură se luptă și pentru Ucraina: vântul era în direcția Rusiei, iar focul s-a extins în acea parte, cauzând rușilor multe necazuri din cauza consecințelor aceluiași bombardament”, a scris Jivytskyi.

Potrivit acestuia, în prezent nu este niciun incendiu pe teritoriul ucrainean.

În general, pe teritoriul Ucrainei a ars aproximativ un hectar, inclusiv o pădure și un câmp”, a adăugat el.

ȘTIRE INIȚIALĂ Contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Herson poate dura câteva luni - Zgurets

Serhii Zgurets, autorul publicațiilor științifice dedicate complexului industrial de apărare al Ucrainei, a vorbit pentru „Espresso” despre funcționarea Forțelor Armate ale Ucrainei în sudul Ucrainei.

Astăzi, ca urmare a acțiunilor contraofensive, Forțele Armate ale Ucrainei au preluat controlul total din punctul de vedere al acoperirii cu foc asupra tuturor rutelor logistice ale ocupanților din regiunea Herson. Au loc bătălii de poziție, inamicul este demoralizat, dar încearcă să reziste. Potrivit rapoartelor Statului Major General, pierderile inamicului s-au schimbat de la zeci la sute pe zi. Prin urmare, acum este posibil să spunem că loviturile MLRS moderne cu rază lungă sunt combinate cu acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei. Se luptă pe toată linia frontului de la Pravdyno, Snigurivka, Sukhoi Stavka și Visokopill, pe o lungime mai mare de 100 km. Operațiunea Forțelor Armate se desfășoară în mai multe direcții în același timp și implică străpungerea mai multor linii de apărare inamice,” scrie Zgurets.

Expertul a remarcat că operațiunile contraofensive vor dura de la câteva săptămâni până la luni.

Există presupunerea că direcția prioritară a ofensivei Forțelor Armate de pe malul drept al Niprului ar putea fi conexiunile logistice ale ocupanților. În special, cele două drumuri care duc la Herson și Nova Kakhovka. Cu toate acestea, există o înțelegere a faptului că inamicul are anumite oportunități de a rezista.Cum de exemplu, vă puteți aștepta la acțiuni contraofensive din partea rușilor cu utilizarea masivă a artileriei. De remarcat este faptul că operațiunea ofensivă a forțelor armate poate dura de la câteva săptămâni la luni.În această perioadă, sunt posibile diverse scenarii de desfăşurare a evenimentelor pe front”, a adăugat analistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!